Gua Sha massage

Gua Sha -Skrapmassage


Skrapmassage är en ca 4000 år gammal metod mot kronisk värk som ursprungligen kommer från Kina. Gua Sha beskrivs som en hård massage som utförs med en skrapa gjord av oxhorn. Metoden är allra bäst för smärtlindring vid förslitningsskador och kronisk smärta i muskulatur och senfästen.


Gua Sha sätter Qi ( din livsenergi), blod och vätskor i rörelse vid hudens yta.
Det behandlar på ett direkt sätt stagnerad Qi, stagnerat blod och stagnerade vätskor som indirekt påverkar de inre organen.
Behandlingen förbättrar cirkulationen, får slaggprodukterna som finns samlade i dina muskelceller att frigöras och lämna kroppen, vilket i sin tur gör att smärtan avtar.
En av orsakerna till att vi får ont anses vara rubbningar i blodflödet till kapillärerna (kroppens allra minsta blodkärl) och en ansamling av slaggprodukter i muskelcellerna.


Skrapterapin utförs på hud och muskler på drabbade områden längs meridianer eller punkter för att orsaka bristningar i underhudskapillärerna och blodflödet till de yttre hudlagren i syfte att avlägsna giftigt avfall och för att rena blodet vid både akuta och kroniska tillstånd.


Behandlingen är enkel och går snabbt, ungefär 20 minuter räcker oftast.


Efter behandlingen kan det uppstå röda märken där man skrapat, vilket visar att slaggprodukterna frigjorts och är på väg att lämna kroppen.
Du kan också bli öm på utsatta ställen.
För att bli av med slagget och ömheten rekommenderas att dricka mycket vatten, desto mer du dricker ju snabbare blir du av med slaggprodukterna, som följer med urinen ut och då avtar också smärtan efterhand.
Märken som uppstår på det behandlade området försvinner inom 2-4 dagar.


Den här skrapmassagen är väldigt kraftfull och kan leda till terapeutiska effekter snabbt. Den har heller inga biverkningar.


Pris ca 25 min 550 kr

       ca 40 min 650 kr inkl Andullations-terapi


Använd din friskvård


Benifit Söderberg & Partner

Friskvård är personlig och får ej överlåtas det går heller inte att lösa presentkort på friskvård

Vill du lösa klippkort med erbjudande så är dessa personliga och får inte heller överlåtas

Pressentkort: 

Gäller 1 år efter utfärdat datum

Ring för tidsbokning

026-65 20 30

Nikotinbehandling el sötsug mwd laserterapi kan du också boka online på

BokaDirekt

Dag 1

Behandlingsdagen

Dag 2

Efter behandlingen

Dag 3

Efter behandlingen

Dag 4

Efterbehandlingen